Έχω αποκτήσει μία λόξα,πολλά χρόνια τώρα.

Δεν μπορώ να απολαύσω ταινία στην οθόνη του υπολογιστή.Ζορίζομαι και στην tv. Δεν κατεβάζω ταινίες…

Αμέσως μετά την προβολή της ταινίας του Ταραντίνο και μόλις γύρισα σπίτι πέτυχα στην ΕΡΤ2 την Τούρκικη ταινία ατίθασες,την οποία είχα την ευκαιρία να δω στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Δεν είχε καμία σχέση με την προβολή στην μεγάλη οθόνη.Καμία αίσθηση και στις 43 ίντσες της TV.Και το έχω ξανά πάθει με την τελευταία φάρσα του Β.Ραίση.

IMAX THESSALONIKI -ONE SALONIC
IMAX THESSALONIKI -ONE SALONIC

Αυτό είναι το Σινεμά. Ότι και να κάνουμε είναι μοιραίο να χανόμαστε στη μαγεία του.Και ήθελα να δω ταινία σε μια άδεια καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη. Μια σύντομη απόφαση ήταν να δούμε Ταραντίνο σε IMAX εμπειρία.

IMAX THESSALONIKI -ONE SALONICA
IMAX THESSALONIKI -ONE SALONICA

Το Οne Salonica στη Θεσσαλονίκη ,φιλοξενεί την μοναδική ΙΜΑΧ Ελλάδα προβολή. Τεράστια κυρτή οθόνη και διανομή 3d γυαλιά για τα τρέιλερ. Όχι η ταινία του Ταραντίνο,ευτυχώς δεν είναι 3d.

7 άτομα ήμασταν όλοι και όλοι στην προβολή.Να φταίει των 11 ευρώ ειστήριο ή η “ταραντιάδα “αισθητική? Μάλλον το δεύτερο.

H TAINIA .-

Καλοκαίρι 1969 και θαρρείς ότι ζεις σε εκείνη την εποχή.Αυτή τεράστια απολαυστική οθόνη του IMAX σε βάζει στο παραμύθι.Το ενδυματολογικό απόλυτο της εποχής, τα σκηνικά επίσης.Ο Μπραντ, ωριμότερος από ποτέ (ναι τον συμπάθησα) σε ένα ρόλο “πρωτοδεύτερου και το υπηρετεί άψογα.Ο Ντι κάπριο εξαιρετικός και μέσα στο ρόλο του αγχωμένου πλεονέκτη σταρ.

Η ταινία είναι μια περίεργη ματιά στον κόσμο του χολλυγουντ.Έχει μια φλυαρία και τα ανακατεύει όλα και τα απομυθοποιεί.Που το πάει είναι το ερώτημα στην σχεδόν τρίωρη ταινία. 161 λεπτά! Ευτυχώς που τα καθίσματα είναι υπέρ άνετα,βολεύει για τον αυχένα (1,70 είμαι) και η μεγάλη απόσταση με τα μπροστινά ΒUSSINES CLASS.

Ο ήχος και το sound design αντίστοιχος και καθηλωτικός.

Βασικά αν ξέρετε τι σας περιμένει σε φιλμικό ταραντίνο,πρέπει να καταδικάσετε την βία από όπου και προέρχεται.Και επειδή ένα φλογοβόλο περρίσευε,κόντεψε να κάψει την ταινία.

Είναι πολυπεπίπεδη ταινία.Θα βρίσεις και θα τσατιστείς.Θα λατρέψεις εικόνες και αφηγήματα έντονα ,του 60-70.Θα χαζέψεις με τον Αλ Πατσίνο.

Δύσκολος ο Ταραντίνο!

Δημήτρης Καμπάς

UPM/ location manager

Please follow and like us: